Is virtual reality gamen goed voor je gezondheid?

In hoe verre zijn computer games schadelijk voor je gezondheid

Is virtuele realiteit computer gamen gezond voor je?

Of virtual reality gamen gezond is, lijkt een wat vreemd vraag maar het antwoord is toch echt, ja dat klopt! Hoe kan dat nou, denk je vast. Wat maakt virtual realiy games dan een heel stuk gezonder dan de gewone standaard computer games?
Nou heel simpel, bij ‘old school’ computer gamen zit je vaak uren lang stil op de bank met een controller in je hand of op een lekker relaxed in een echte (game)stoel achter het toetsenbord van je PC of laptop.

Bij virtual reality gaming zit je echt totaal niet stil! Want naast alle lol van de traditionele computer games vergt virtual reality (VR) gaming ook een fysieke inspanning van je.  Hoe dan? Nou je maakt tijdens het VR gamen (zonder dat je daar erg in hebt) hele drukke bewegingen met je hele lichaam maar vooral ook met je armen. Door de intense belevenis van de virtuele wereld buk, spring of duik je snel weg zodra het heel spannend wordt.  Dit alles helpt je om flink wat calorieën te verbranden.
Hoe leuk is dat?  Gamen kan dus ook gezond zijn!

Wat zijn de psychologische gevolgen van virtuele computer games

In dit artikel over het wel of niet gezond zijn van computergames hebben wij het alleen over de fysieke inspanning die specifiek samengaat met virtual reality gamen. Het onderwerp in deze post heeft zeker geen betrekking op de geestelijke/mentale of psychologische gezondheid van de gamer.  Over dat onderwerp is al heel veel geschreven en zijn er tal van uitgebreide studies beschikbaar.
Volg deze link naar een artikel met betrekking tot het urenlang gamen en de eventuele gevolgen daarvan op mediawijsheid.nl

Ben je echt op zoek naar sportieve, spannende, uitdagende groepsactiviteiten? Bekijk dan eens de onderstaande lijst aan competitieve outdoor activiteiten die je kunt doen op het combat recreatiepark van Gladiator sports.  

Het super grote evenementen park ligt op nog geen 3 minuten rijden van de VR-Almere arcade speelhal.
Kinderfeestje, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest voor een grote groep organiseren? 


Klik hier voor Gladiator outdoor activiteiten